Verse Kippensoep

Algemeen
Bereidingstijd: Langer dan 1 uur
Maaltijdgang: /
Soort keuken: Nederlandse keuken
Techniek:
Aantal personen:

Ingredienten:
Recept: verse kippensoep

een kilo kippenpoten / vleugels
twee uien
twee preien
zes worteltjes
twee stengels bleekselderij
twee tenen knoflook
verse peterselie
een stuk bloemkool
een rode paprika
citroengras (sereh)
twee eetlepels nigellazaad (laat weg als je dat niet kunt krijgen)
vier laurierbladeren
een spaans pepertje
een stuk verse gember
zout
een eiwit

Voorbereiding:


Bereidingswijze:
Neem een grote pan, doe de kip daarin en voeg zoveel water toe dat alles ruim onder water staat. Snij de verse gember in plakken en voeg toe, samen met de laurierbladeren, de peterselie, het spaanse pepertje (niet snijden, gewoon in z`n geheel in de pan), het nigellazaad en wat zout. Plet het citroengras met de achterkant van een groot mes, leg er een knoop in en voeg ook toe. Zet op het vuur en breng aan de kook.

Was en snij ondertussen de uien, een prei, vier worteltjes, de knoflook en de bleekselderij in grove stukken. Doe bij de kip in de pan. Als het water kookt zet je het vuur laag en doe je een deksel op de pan. Laat 3 uur zachtjes pruttelen.

Na 3 uur is het kippenvlees helemaal zacht geworden, het valt zo van de botten. De groenten zijn nauwelijks meer herkenbaar en waarschijnlijk is de soep troebel en zit er grijs schuim op. Daarom wordt de soep nu geklaard. Soep klaren lijkt een heel gedoe maar het is de moeite waard want je krijgt er een prachtig heldere soep door.

Neem een andere grote pan, leg daar een zeef op en giet de soep door de zeef. Haal alle stukjes kip eruit (trek het vlees van de botten met een vork, voor zover het er nog niet afgevallen is) en hou het vlees apart. Botten, vellen en de groenten mogen weg.

Neem het eiwit en klop het los met een vork. Zet de soep weer op het vuur (nu dus in de andere pan) en roer het eiwit door de hete soep, totdat het in kleine sliertjes gestold is. De soep ziet er nu nog troebeler uit. Was de eerste pan en de zeef goed af en zet ze weer klaar voor gebruik. Neem een schone theedoek (die niet sterk naar bloemetjeswasmiddel ruikt en ook zonder wasverzachter gewassen), maak die vochtig onder de kraan en leg hem in de zeef. Giet nu de hete soep door de theedoek. Alle troebele friemeltjes blijven in de theedoek zitten en de soep die je overhoudt is nu mooi helder geel. Het duurt een tijd voor dat alle soep door de theedoek is gelopen. Rustig wachten, geen haast. Als je gaat roeren, knijpen of op een andere manier probeert het proces te versnellen zal de soep minder helder worden.

Spoel het kippenvlees in de zeef even af onder de kraan in doe in de heldere kippenbouillon. Snijd de tweede prei, de overgebleven worteltje, de paprika en het stuk bloemkool in heel kleine blokjes die allemaal even groot zijn (dat heet een brunoise) Voeg toe aan de bouillon en laat twee minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn. Proef de soep e

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 03-05-2024